Mundua 4 zaporetan margotuta erakusketa Igartubeiti Baserri Museoan -
Igartubeiti Baserri Museoan Mundua 4 zaporetan margotuta erakusketa izango da ikusgai urte amaiera arte, euskal gastronomiaren ...
Bide Berdetik mahaira -
Zumalakarregi Museoak esperientzia sentsoriala antolatu du XIII. Mutiloa-Ormaiztegi Bide Berde egunean.
Txangoan zehar loreak bildu eta ondoren sukaldatu eta dastatu egi...
Dastatu Igartubeiti Museoa! -
Museoen Nazioarteko Eguna ospatzeko on line ekimena. Partekatu zuen sukaldaritza proposamenak eta sariak lortzeko aukera izango duzue. Animatu!!!
“Astoa” iz...
Gauza “handiak” eta gauza “txikiak”
Aurreko egunean, elkarte gastronomikoan afaltzen geundela, eztabaida egon zen gastronomiari buruz, kultura zela ala kultura ez zela. Eztabaida laburra izan...
Bide Berdetik mahaira -
Paisaia berde jangarria ikusezin geratzen da gure oinen azpian mendira jotzen dugun bakoitzean. Baina datorren maiatzaren 11ean, Zumalakarregi Museoak antolatzen duen X. Ormai...
Nafar tortilla munduan zabaltzen -
Iazko abenduaren 17an, Nafar Tortillaren Egunaren lehen edizioa ospatu zen Iruñean, patata tortillaren lehen aipamena dakarren dokumentuaren 200. urtemuga aitzak...
Iker Markinez -
Iker Markinez Munduate (Beasain, 1974) Kuko jatetxeko sukaldaria da, Ormaiztegin (Goierri). Hamazazpi urterekin ikasketak utzi eta bere ibilbideari ekin zion, sukaldaritzan barna, j...
Danimarka -
Danimarkako kultura, hezkuntza-sistema, gastronomia baita tradizioak ere ikusteko aukera izan dugu, ikasle-trukea dela-eta. Esperientzia oso polita eta hunkigarria izan da benetan! Laguna...
Asteburu honetan: Pizza, tomate, mozzarela, albaka eta antxoilekin -
Alferrak gara baina ez hainbeste. Gaur etxean bertan eginiko orearekin osatuko dugu pizza. Eta inguruan ditugun beste zenbai...
#Donostia eta Euskal Herria, CNNren programa gastronomiko ezagunenean
Sustatu.eus albistarian irakurri dugu albistea. Euskal gastronomiaz ari direnean, #Donostia aipatzen dute beti. Hona hemen albist...
Gastronomian ageri diren aldeak, ipar eta hego
Iparra-Hegoa 2017. Mugen gainetik Euskal Herria
Zerk bereizten gaitu, ipar eta hego?
Zerk batzen gaitu, ipar eta hego?
Gure Herriak Herri izaten ja...
Pagotxa, habia utzi duten txorientzat errezetak / Pagotxa, habia utzi duten txorientzat errezetak
Ofizialki bihar da eguna, baina ezin eutsirik, Zuzeuren zazpigarren urtebetetze bezperan, Pagotxa R...
Euskaldunon alde -
Kanpotarren begietan ez da maiz euskaldunon aldeko testu zahar (edo berririk) aurkitzen ahal, baina gaur bertan erakutsi dit lagun batek Grimod de la Reynière-k 1808. urtean...
Gastronomiaren gorakada, eraldaketa eta dinamikotasuna ageri-agerikoa da azken hamarkadetan. Gure eguneroko hitz jarioan barneratua, ahoz aho darabilkiguna, eskola, unibertsitate, kongresu,...
Ivo Andric Elkartea 2012ko abenduko Balkanetako elurteen artean hasi zen mamitzen, asfalto, ibai, mendi, itsaso, pljeskavica eta rakija artean. 2013ko ekainean, proiektuak haizea hartu zezan Ivo Andri...
Herrialde bat jan nahiko zenuke? Zure zuku gastrikoetan liseritu? Bada begiraiozu Sydney International Food Festival jaialdia promozionatzeko egindako munduko bandera gastronomikoen argazki bildum...
Ormaiztegiko Zumalakarregi Museoak ireki zen urtetik (duela 24 urte) urtero ospatu ohi du Museoen Nazioarteko Eguna. 2012an, mundu osoko 32000 museoek ospatu zuten Maiatzaren 18ko festa hau eta 2013k...
Datorren urtarrilaren 6a, Errege Eguna, egun berezia izango da, inondik ere. Errege-opilaren ondoren (edo aurretik), txangurru pintxoak dastatu nahi izanez gero, hona hemen iganderako proposam...
Euskaldunok jatun fama dugu. Hori egia ala ez, badugu sukalderako afizioa odolean, batez ere egun seinalatuetan. Gabonetan (orain arte behintzat) poltsikoari erreparatu gabe egin ohi dugu menua, f...
Joan den igandean, abenduaren 2an, pintxo berezien lehenengo Tipi-Tapa jarri zen abian Usurbilen. Aitzaga, Artzabal, Bordatxo, Txapeldun eta Txiriboga tabernetan, bakailao pintxo bereziak eska...
Joan den ostiralean (azaroaren 23an, 17:30etan), lehenengo Tipi-Taparen aurkezpen ekitaldia egin genuen Usurbilgo Atxega Jauregian.
Gogoan izan: Datorren abenduaren 2an, igandean, pintxo berezien...
Datorren abenduaren 2an, igandean (14:30ak arte), pintxo berezien lehenengo Tipi- Tapa jarriko da abian Usurbilen. Aitzaga, Artzabal, Bordatxo, Txapeldun eta Txiriboga tabernetan, bakailao pintxo ...
Sexuan hobeto aritzen lagunduko dizuten jakiak
Halaxe da; badira libidoa goratzen laguntzen duten jakiak, afrodisiako deritzatenak. Haien ezaugarri kimikoak direla eta, gorputzean erreakzio berezi ba...
Neuk baino, beste norbaitek idatzi du gaurko sarrera hau. Letra argiz baina paper zimur batean aurkitu dut etxekook supermekaturako erosketentzat erabiltzen dugun zorro handi horietako batean. Baten b...
Pili, Bilboko Somera kalean dagoen K2 tabernako sukaldariak, "Twitter pintxoa" asmatu du: oilaskoa, curry saltsa, patata frijituak eta kolorezko palomitak. Alde zaharreko taberna ezagunean txioka ibil...