Asteburu honetan: Muskuiluak saltsan
Asteburu honetarako, lehengo asteko muskuiluak-tomate-saltsan RZ gozatu ondoren, muskuiluaz gozatzeko beste RZ erraz batekin gatoz, betiko sukaldearen adibide eta...
Asteburu honetan: Oilasko errea
Asteburu honetarako, oilaskoarekin gozatzeko aukera denok gustoko dugun RZ erraz-erraz batekin. RZ honek mota askotako saltsa eta edozein espezie gehitzea onartzen du...
Asteburu honetan: Haragi eta barazki lasagna
Asteburu honetarako, haragiarekin gozatzeko aukera beste behin, RZ ez hain erraz bat, denak txundituta uzteko, ama eta izeba datozkizunerako edo ligatze...
Asteburu honetan: Tomate, mozzarella, barrengorri eta urdaiazpiko pizza
Asteburu honetarako, pizza!!! RZ erraza, denak txundituta uzteko, ama eta izeba datozkizunerako edo ligatzeko RZ aproposa. RZ h...
Asteburu honetan: Arkumea labean erreta
Asteburu honetarako, haragiarekin gozatzeko RZ ez hain erraz bat, denak txundituta uzteko, ama eta izeba datozkizunerako edo ligatzeko RZ bikaina. Ez beldurtu ...
Asteburu honetan: Espagetiak bolognesa eran
Asteburu honetarako, gizaki orok ezinbestean egiten jakin beharreko RZ erraz bat, eta espagetiak orlando tomatearekin baina zertxobait gehiago dena, alferr...
Asteburu honetan: Hegaluzea tomatearekin
Asteburu honetarako, RZ erraz bat ama eta izeba datozkizunerako. Hegaluze edo hegalaburra modu askotara presta daiteke: txapan, marmitako eran, parrilan, gor...
Asteburu honetan: Perretxiko rissotoa
Asteburu honetarako, arrozarekin egindako beste RZ ez hain erraz bat, perretxikoak jasotzeko irrikaz zaudetenontzat eta jada jasotzen ari zaretenontzat, zuek pag...
Asteburu honetako errezeta : Patatak saltsa berdetan
Asteburu honetarako edozein haragi, arrain edo barazkiren laguntzaz dasta daitekeen noiznahi jateko moduko RZ erraza, betiko sukaldearekin eta pa...
Asteburu honetan: Etxeko torrada edo torrijak
Asteburu honetarako soberan pilatzen diren ogiekin egiteko noiznahi jateko moduko errezeta bat, ligatzen laguntzeko aproposa, betiko sukaldearen adibid...
Ondo jatea gustuko dugu, gozo eta osasuntsu: haragia, lekaleak eta barazkiak, esnekiak, fruta, zerealak... Eta produktuak kalitate onekoak badira eta etxean gozotasunez prestatu baditugu, askoz ho...
Arraina jateko mila era baino gehiago daude. Ez ditugu guztiak zerrendatu, baina ziur gaude. Plantxan, egosita, labean, barazkiekin, arrozarekin, pasteletan… eta baita patean ere. Normalean egin...
Astean zehar, Euskal Herriko portuetara hegaluzez betetako itsasontziak iristen dira. Horrez gain, gure baratzetan alberjinia, piper, tomate eta kuiatxo ederrak aurkituko ditugu, jasotzeko eta jat...
Egin dezagun Mediterraneo aldera saltsa ezagun bat prestatzeko: Alliolia. Baratxuriak eta olioa dira osagai nagusiak, hortik izena: all i oli (baratxuria eta olioa, valentzieraz). Patata frijituak ...
Atun edota haragi enpanadatxoak ezagutzen dituzu. Apartekoak, ezta? Dozenaka jan zenitzake gelditu ere egin gabe. Baina oraingoan ez dizugu ohiko enpanadatxo gaziak egiten irakatsiko, gozoak bai...
Uztaila amaitzear dago, bero da eta lasai eta fresko egotea besterik ez dugu nahi. Terrazak gainezka egon ohi dira, eta garesti garesti gainera. Horregatik, etxeko lasaitasunean babestea gustuko d...
Neguan dilistak txorizoarekin bero-bero itzel sartzen dira; baina udan... Udan hobe beste aukerak bilatzea. Eta, hara! Egin dugu topo dilistez gustura gozatzeko errezeta on batekin: dilista entsala...
Pasta entsaladak udako beste klasiko bat dira. Freskoak dira, azkar prestatzen dira, ez dira batere pisutsuak (tira, norberak jartzen du neurria) eta begietarako plazerra dira, oso kolorets...
Eguzki bila bidaiatzen duten atzerriko turistentzat, Espainia paellaren lurraldea da. Berdin zaie Valentzian egon, Coruñan edo Segoviako paraje bakartietan, haiek paella dastatzera etorri b...
Errezeta: Bakailao eta mahaspasa enpanada -
Uda garaian, astebururo pertsona askok etxea utzi eta egun pasa doaz mendira edo hondartzara. Inguruan jatetxerik izanez gero, erosoena diru-zorroa atera...
Nahiz eta urte osoan zehar ilarrak izoztuta edo kontserban erosteko aukera dugun, orain ilar freskoez gozatzeko garaian gaude. Lekale berde eta gozo horrek hamaika aukera eskaintzen ditu sukaldean: ...
Barraskiloak prestatzea ez da lan erraza, ondo garbitu behar baitira kozinatu aurretik; baina lanak merezi du jaki gozo honetaz gozatzeko. Egunotako euriek barraskilo ugari paseoan atera a...
Eguraldi onarekin batera –egun eguzkitsu eta epel-beroak—, gorputzak jaki freskagarriak eskatzen dizkigu. Negu parteko babarrun lapiko oparoak edota zopa bero-beroak alde batera utzi eta entsala...
Larunbateko menua: Haragi fonduea -
Ziur fondue hitza entzuten duzunean bero-bero dagoen txokolate urtuz betetako ontzi berezi bat imajinatzen duzula eta, alboan, mota guztietako garaiko fruituak,...
Bihar ospatuko dugu amaren eguna eta oraindik zer oparitu ez badakizu, proposamen itzela duzue honakoa: madalenak mertxikarekin, egin berriak eta maitasunez prestatuak. Ohean erregina baten ...