Gazta eta sagardo dastaketa gidatuak, Mahalaren eskutik -
Gazta eta sagardo dastaketa gidatuak egingo dira, gaurtik aurrera, Mahalak Donostian duen janari-dendan, eta euskara izango dute ardatz, ...
Artilezko lastairan -
Esango nuke artzaintzatik lan gehientsuenak gustuko ditudala. Artalde baten zikloan dauden sasoietan, ordea, erditze-garaia da kuttuna. Lerrook idazten ari naizen honetan, 25 ar...
Aldapan behera gazta bila -
Cooper's Hill Cheese-Rolling and Wake
...
Brockworth-eko Coopers Hill-eko zuloz betetako zelai ia bertikal honetan ematen den lasterketa ezaguna bueltan da pandemiaren...
Gazuratan abandonatuta -
Iaz gaurko egunez utzi genion gazta egiteari, aurten lehenxeago, eginaldi bat gutxiago. Alde handirik ez, ordea, uztailaren 7an bukatu ala 4an bukatu. Aurten ere, penaz buk...
Ez ordenadore, ez ordeñadora -
“Badira ardiak ekarri eta pabiloi batean sartzen dituztenak… Ardiek kanpoan behar dute!”
Joxe Migel Odriozola (Aia, 1962) eta bere anaia Joxe Luisek lehen pos...
Gazta erosteko orduan, kontuan hartzeko batzuk -
Aspaldian dut pentsatuta gaurko gaia ekartzea, eta maiz izan dut horretarako aitzakia. Ia beti, ordea, azaltzen zen besteren bat, eta, zast, erditik...
Ardiak eta zozomikoteak -
Lekaioa buila bat da, baina ez edozein motatako ohiua, baizik eta, zehazki, laguntza eskatzeko egiten den garrasia. Lekaio Kultur Elkarteak ibilbide luzea dauka Urretxu e...
Udazkeneko uzta jaso dugu -
Aizpurutxuko bidean sigi-sagan barne genbiltzala, karteltxo bati esker jakin genuen noiz atera bide nagusitik. Aldapa majoa igo, kontrako noranzkoan pinuak zekartzan k...
Gaztagintzaren bide urratzaileak -
Gaur ardi batek sasia ekarri du kateatuta artiletan. Maiz gertatzen da; izan ere, gure ardiek bidezidorrak maite dituzte; zenbaitetan besteren batzuek urratutakoa...
Gure Zutabeak, Bere Gaztak -
Hartzigarriak utzi eta gatzagia hartzen ari nintzen tarte horretan entzun dut. Literatura eta berri txarra batera zetozen; jarraian, heriotzaren mamuak uzkurtu egin di...
Aitz Garbi
Aitz Garbi
Pozik nago, oso pozik. Atzo, herriko taberna batean –bertako produktuekin errazioak eta pintxoak eskaintzen ditu– hiru baserri bildu ginen, gazta eta baserriaren munduare...
Bilboko Kafe Antzokia goraino bete zen atzo Jon Maiaren 'Gazta zati bat' dokumentala ikusteko, zuzendariaren beraren sarreratxo eta guzti. Ostegun gauetan unibertsitarientzako dantza eta ligoteo pis...
Hogei ekoizle ekologikotik gora bildu ziren atzo Zerainen Biolurrek antolatutako azoka ekologikoan. Naturarekiko harremana beste modu batera ulertzen duten nekazari eta abeltzainek, beren produktuak...
Ez du asko berritu Etorki gaztak, 100% basque den horrek. Iazko irudi bera hautatu du aurtengo kanpainarako, antza pozik daude orduan lortutakoarekin.
Uda profitatzen du gazta honek, batez ere, publi...
Zuloa
Zuloa zulo
.
Zazpi dira aurkitu dituzten arma gordelekuak Frantzian. Zazpi zulo, zazpi "zulo".
Nahi duzuena.
.
Zulatuta geratu dira hainbat,
hainbeste zulo aurkitu dira....
Maulen egiten da Etorki markako gazta, baina ez pentsa artisau artzain gazta horietakoa denik. Bongrain talde erraldoiaren beste gazta bat baizik ez da, besteak beste Caprice des Dieux eta Tar...
Hegoaldean ez du jende gehiegik ezagutuko, baina Perico Legasse pertsonaia da Franzian. Donibaneko Marc Legasse ospetsuaren familiakoa (nahiz eta honek orrialderik ez ukan euskal wikipedian, Ga...