Asteburu honetan: Amonaren Pistoa 2 eratan
Amonaren Amonaren Pistoa 2 eratan –
Gaurkoan Amonaren errezetatan aurkitutako Pistoa egiteko errezeta dakarkizugu, 2 bertsiotan, urdaiazpikoaz lehena eta normalagoa ezer gabe bigarrena, biak erraz egitekoak eta denak txundituta uzteko primerako errezetak. Ama eta izeba bisitan datozenerako, ligatzeko… Segi gozo, segi fin eta on egin! 🙂
…
PISTOA 1
Osagaiak
Errezeta
- Tomatea egin.
- Beste lapiko batean jarri olioa berotzen.
- Zatitu kuiatxo bat eta 6 piper berde, dena ondo zatitua, tortilla baterako balitz bezala. Adi ibili gorritu ez daitezen.
- Buztinezko kazuela batean jarri egindako tomatea eta urdaiazpiko zatitua, eta gehitu kuiatxoa eta piperrak.
- Bi arrautza irabiatu eta batu dena gorpuztu arte.
Kasu!
Xigortutako ogiarekin zerbitzatu daiteke.
PISTOA 2
Osagaiak
Errezeta
- Zartagin edo lapiko batean jarri kuiatxoa, tipula, tomatea eta piper berdeak, dena ondo zatituta.
- Su baxuan egin dadila leundu arte.
- Arrautzak irabiatu eta dena nahastu gorpuztu arte, baina urtsua geratu dadila.
Kasu!
Amonaren etxeko neurriak:
- Kafe koilarakada bat 5 gr.
- Postre koilarakada bat 10 gr.
- Zopa-ontzi koilarakada 15 gr.
- Kafe kikara bat 100 gr.
- Katilukada bat, 250 gr.
- 20 gr gurin, pospolo kaxa baten baliokidea da.
- 100 gr gazta, tabako kaxatxo baten baliokidea da.
- Tomate estandar batek 100 gr. inguru pisatzen ditu.
- Tamaina estandarreko 4 patatak 500 gr. inguru pisatzen dute.
- Laranja estandar batek 200 gr pisatzen ditu.
- Behatz loditik hatz erakusleraino iristen den azenario batek 50 gr. inguru dauzka.
- Lekale eskukada batean 20-30 gr bitarte daude.
- 100 gr irin 5 koilarakada dira.
- kg 1 ogi 3 ogi handi dira.
Akaso!
Errezeta gehiago …
…