Asteburu honetan: Porrusalda
Asteburu honetan: Porrusalda –
Asteburu honetarako, egun hauetako euriak eta hotzak konbatitzen jarraitzeko salda bero RZ goxo eta bizigarria dakarkizugu. Erraza, parranda osterako edo ama eta izeba datozenerako, baina noiznahi jateko modukoa duzu RZ sano, erraz eta goxoagorik nekez aurkituko duzun hau. Eta izen politagorik? Porrusalda… Zaindu, gozatu eta on egin! 🙂
…
Porrusalda
…
…
Osagaiak
Porru salda
Errezeta
- Porruak eta azenarioak zuritu eta zati meheak egin. Patatak zuritu eta zatitu, puska txikitan kaskatuz.
- Su ez oso bizira hurbildu kazola bat, jarri olioa eta barazki guztiak, gatz pixka batekin, eta eragin etengabe. Hogeiren bat minutuz eduki holaxe, gorritzen utzi gabe.
- Ura bota gainera eta beste 20 minutuz eduki egosten, gatz puntua zuzendu, eta behar izanez gero, zaporea areagotzeko, haragi-salda kontzentratuaren pastilla bat gehitu edo, uretan egosi ordez, egosi haragi edo barazki saldatan.
- Bero-bero mahairatu.
…
Kasu!
Porru barietate ezberdinak daude, laborantza edo kultibo-aro ezberdinegatik luzera, diametro, konsistentzia eta zapore ezberdinez. Udazken eta neguko porruak lodiagoak eta zapore gehiago edo zapore gogorxeagoak dira, udakoak berriz txikiagoak eta xamurragoak, zapore xuabeagoaz.
…
Akaso!
Errazagoa beti etxeko potoko barazkien menestra RZ…
Tapia eta Leturia loiolako porrusalda
Porru salda
Errezeta gehiago …
Gure aita zenak aurkeztu duzuena “porrupatata” zela zioen eta “porrusalda” deitzen bagenuenen haserretzen zen.