sukaldean.com webgunea martxan da. Etxean egiteko 1.000 errezeta baino gehiago biltzen ditu, baita gune bat sukaldaritza gustuko dutenen euskaldunen artean jakintza konpartitzeko ere. Euskaldunon erre...
Makro-festa bat ospatuko da Lekeition, hain zuzen ere, oinarrizko arloak (sector primario) eta Lekeitioko arraun taldea den Isuntzak antolaturiko festa erraldoia. Lekeitioko plazan izango da eta goize...
Atzo kaleratu zen Restaurant aldizkariak urtero argitaratzen duen munduko 50 jatetxe onenen zerrenda. S. Pellegrino markak babestutako zerrenda erreferentetzat hartzen da Europan eta euskal sukaldari...
Irudia | Osagaiak era geometrikoan emanak | zz | Creative Commons By SA...
Bideo honen bitartez izan dut enpresaren berri. Sagardotegi menu ezberdinak, babarrun-jana, dastaketak, hamaiketakoak, plater konbinatuak... Nahi duzuna prestatzen dizute zuk esandako tokian eta eskat...
http://www.dailymotion.com/video/x3jwe0_usb-wine-telechargez-vos-vins-en-di_fun
Oferta bikain hau hobeto ezagutzeko.
Irudia | ardoa ordenagailutik | zz | Creative Commons By SA...
Eta kilako atzizki exotikoaren plazera gainditzen duzunean, jartzen zara pentsatzen, zer zapore arraio ukan dezakeen "patxaranakilako garagardo" batek. Eta ez zaizu deus etortzen gogora. Egia es...
k
Irudia | Txuleta | Jlastras | Creative Commons By SA...
Irudia | txirlak | Jlastras | Creative Commons By SA...
Txitxirio errezetak
Irudia | Tristurarentzat, txitxirioen parekorik, gutxi. | Jlastras | Creative Commons By SA...
Arrautza kontuak
http://www.youtube.com/watch?v=-CB2MVZgt5Y
Irudia | Arrautza | Alejandro H | Creative Commons By SA
Arrautza kontuak...
Irudia | saiheski errea | jlastras | Creative Commons By SA...
Gordinik gatz apur batekin, olio parrastada baten laguntzarekin, entsaladan... era guztietara jan duzu dagoeneko eta aspertzen hasita zaude. Jabetzen zara zure ortu txikia, harro xamar ibili dela ...
Ohitura da begiei kasu egitea, horretarako prestaturik baikaude. Ikusitakoa sinistera gaude ohituratuak, naturak ikusmena eman digu bizirauteko eta itxuran oinarrituta, gauza batzuk alboratzeko, b...
Ez dugu antzeko lekuetan ibiltzeko ohitura handiegirik, eta ez dakigu zer arraio lortu nahi duten halako inbentoarekin. Seguru asko ogiak gizendu egiten duela usteko dute.
Baina hartu kontutan ...
Natura sukalderako erabilgarriak diren produktu eta sustantzietan aberatsa da eta gastronomian erabili ahal izateko beharrezkoa den bakarra ezaguera, trebetasuna eta denbora dira. Hiru egunetako ikast...
Orioko plaza jatetxe dotore bihurtuko da uztailaren 16tik 19ra. Lau egun horietan Bisigua Orio Estilora jaialdiaren bigarren edizioa ospatuko da kostaldeko herrian. Jardunaldi gastronomikoar...
Zeruaren berri Mexikotik
Zenbat joan-etorri ez ote ditu egin Imanoletik Mexikotik Euskal Herrira! Camencita emaztea eta Telmo semearekin. Mila ofizio eta bost mila lagun, horixe Txispiren kurri...
http://www.youtube.com/watch?v=5_Yc_GR3IyM
Iaz 1,2 miliardo Jambon beurre otarteko saldu ziren Frantzian. Atera kontuak, Wikipediaren arabera, miliardoak mila milioi esan nahi du. Bada kopurua!
...
Ez dakienarentzat esan dezadan Grimod de la Reynière jauna dela gastronomia idatziaren aitapontekoa, kritika gastronomikoaren sortzailea, Almanach des Gourmands argitalpenarekin. 8 atal argitarat...
Arrautza egostea ez da txantxa -
Arrautza egosia ohikoa da gure etxeetan. Mila modutan jaten dugu, baina mundu guztiak ez daki behar bezala egosten. Baditu bere sekretuak, ez pentsa. Alde batet...
Restaurante Magazine aldizkarian Andoni Luiz Adurizek zuzentzen duen Mugaritz jatexea (Orereta) da zerrendan agertzen den lehen euskalduna, iaz bezala, laugarren postuan. Lau postu beherago, z...
http://www.youtube.com/watch?v=uP2dhsu93p8...
BERDELA LABEAN
Berdel eder bat edo bi ertain, 4 lagunentzat, ezkata, alboko hezur eta errairik gabe
Baso erdi bat ardo zuri
6 koilarakada oliba olio
4 baratxuri ale, xerratan moztuak
3 koil...
Batzuetan bazkaria uste bezala edo uste baino hobeto irteten da. Gaur izan da horietako eguna. Postura bat galdutako lagunari iritsi zaio zorra kitatzeko tenorea. Ederki kitatua!
Menua, ikaraga...