Asteburu honetan: Tomato krema
Asteburu honetan: Tomato krema –
Gaurkoan Tomato Krema edo tomato zopa RZ makrobiotikoa dakarkizugu, tomaterik gabea besterik dirudien arren, erremolatxa edo beterraba erabilita lortuko dugu zapore eta kolore gorri hori. Makrobiotika mundua eta printzipioak ezagutzen eta makrobiotika RZ sortarekin darraigu. Erraza, denak txundituta uzteko primerakoa, ama eta izeba bisitan datozenerako, ligatzeko, noiznahi jateko modukoa… Segi gozo, segi fin eta on egin! 🙂
…
Osagaiak
- kalabaza 300-400 gr
- erremolatxa bat (egosita)
- tipula bat
- tamaria (soja saltsa)
- gatza
- ura
- olioa
- sesamo haziak
…
Errezeta
- Olioa berotzen jarri eta zatitutako tipula bota.
- Tipula urreztatzean gatza bota, nahastu eta gehitu kalabaza zatiak (aldez aurretik garbituta).
- Ura gehitu, estali eta 15 minutuz egiten utzi su ertainean.
- Azken unean zatitutako erremolatxa (aldez aurretik egosita) gehitu eta beste 5 minutu utzi su ertainean.
- Koilarakada bat tamari bota eta guztia irabiagailutik pasa krema testura eman arte.
- Sesamo haziak txigortu eta kremari gehitu.
…
Kasu!
- Irabiagailutik krema pasatzean nahi dugun testura emango diogu, ur gehiago gehituz ahala nahi izan ezkero.
- Tomato krema, zopa edo saltsa hau pastarekin edo arrozarekin bikain geratzen da, tomatea ordezkatuz.
…
Akaso!
Tomato zopa
Errezeta gehiago …
Asteburu honetan: Oshawa ogia edo Oshawa pastela tipularekin
Asteburu honetan: Tomate milorriak txipiroi eta tipula goxatuarekin errezeta
…