Asteburu honetan: Torrada karamelizatuak errezeta
Asteburu honetan: Torrada karamelizatuak RZ –
Postre RZ sailtxoarekin darraigu urte hasera honetan, Iker Martinezen estilora aurretik ezagutzen dugun errezeta bat dakarkizugu gaurkoan, Torrada karamelizatuak errezeta. Erraza eta denak txundituta uzteko primerako eta aspaldiko errezeta, aproposa ama eta izeba bisitan datozenerako, ligatzeko ere bai… Segi gozo, segi fin eta on egin! 🙂
…
TORRADA KARAMELIZATUAK
…
Karamelatzeko:
- 2 koilarakada azukre
…
Errezeta
- Esnea ontzi batean berotzen jarri, azukrearekin eta banilla pusketerakin. Irakiten duenean, bost minutuz epeltzen utzi.
- Baserriko ogia lau xerra potolotan moztu eta erretilu batean jarri. Aurrez irakindako esnea bertara botako dugu, ogiak ondo bustiz.
- Zartagin batean, olioa berotzen jarriko dugu, su ertainean. Bitartean, bi arrautzak plater batean ondo irabiatuko ditugu. Orain, ogi xerrak banan-banan arrautzetatik pasa eta zartaginera botako ditugu; banan-banan frijituko ditugu. Bi aldeak frijitu ostean, erretilu batera atera. Torrada bakoitzari azukre pitin bat gainetik bota, eta sukaldeko soplete baten bidez erre, horrela torradak karamelu kurruskatsuz estalita geldituko zaizkigu. Sopleterik eduki ezean, ez larritu, horrelaxe ere ederrak gelditzen dira eta!
…
Kasu!
… sukaldeko soplete baten bidez erre, horrela torradak karamelu kurruskatsuz estalita geldituko zaizkigu. Sopleterik eduki ezean, ez larritu, horrelaxe ere ederrak gelditzen dira … Iker Markinezen «Euskal sukaldaritza praktikoa» liburuko RZ.
…
Akaso!
Beste postrerik nahi badek hintzak hik … Argiñano eta Berasategiren RZ berezia: Merendola!
…
Maitane Segurolaren TORRADAK bideo RZ:
…