Beratu soja ontzi handi batean, puztu ahal izateko, estali ur askorekin edo barazki-salda batekin, eta gorde.
Bitartean, garbitu, lehortu eta moztu kuiatxoedo kalabazina; Moztu erditik, moztu berriro erdi bakoitza lau atal luze lortzeko eta gutxi gorabehera lodiera bereko zatietan, ez oso mehe.
Baratxuria xehatu. Jarri oliorik gabeko zartagin handi batean martorri eta kumino haziak, su ertainean berotu eta utzi pare bat minutuz.
Kendu eta xehatu pixka bat mortero batean, edo koilara baten atzealdearekin. Sesamo gordina erabiltzen badugu, tostadak ere bai.
Zartagin berean olio pixka bat berotu, gehitu tomate-pasta, haziak baratxuriarekin eta utzi minutu batez su ertainean gorritzen.
Azkar gehitu kalabazinak, ondu eta salteatu, etengabe nahastuz.
Ondo xukatu soja eta gehitu zartaginean, ondo irabiatuz dena sartzeko.
Gehitu ozpina, soja saltsa eta limoi apur bat.
Eman beste piper kolpe bat eta erregosi osoa minutu pare bat gehiagoz. Gehitu sesamo txigortua.
Zerbitzatu.
…
Kasu!
Pastarekin nahastu dezakezu, primerakoa. Testuradun soja osagai ona da eta bere formatu lehorrean denbora luzez kontserbatu daiteke arazorik gabe. Azkar egosten da eta mila prestaketari gehi dakiokegu.
Amatxoren altzoa utzi duzu eta abandonaturik sentitzen zara. Lasai, ez izutu, sukalde zintzo eta garbia, zopa eder bat, entsalada bikain bat, esneki goxo bat… horrelako gauza xume bezain zailak aurkituko dituzu PAGOTXA RZtegian. Etxean egiteko aproposak denak!