Txiste koxkor bat
Txiste koxkor bat –
David laguna eta biok pozik gaude Madrid Fusión delako gastronomia gailurrean egin genuenarekin. Hemen eta han ari dira guk aipatutakoak aztertzen, baina, oroitzapen guztien artean, Andoni Luis Aduriz eta Heston Blumenthalekin eginiko bazkaria eta mahai ondoko luzea gailentzen da eromen hartatik. Huntaz eta hartaz aritu ginen, Andoni bero-bero baitzegoen bere ponentzietako batekin: “Oliba hezurrez egindako sua”, horixe zuen gaia. Esaten zuen aurkikuntza ikaragarria dela eta jakiei beste lurrin bat ematen diela etabar etabar. Heston adi-adi zegoen. Ez dakienarentzat esan dezadan, munduko jatetxe onena izendatu dutela berea pare bat aldiz, The Fat duck delakoa eta bera izar handienetakoa dela bai sukaldean eta bai BBCko kamera eta mikroen aurrean. Mutil atsegina, argia eta alaia, ez dauka ahazteko Astigarrako sagardotegi batean duela pare bat urte egin genuen parranda. Halako batean esan zion Andonik: “Oliba hezurrez osatutako pakete bat bidaliko diat, esandako frogak egiteko hire etxean”. Eta Hestonek: “Bidal iezazkidak olibak osorik, eta jan eta gero, neronek gordeko dizkiat hezurrak!”.