Eva Arguiñano: “Gaur jendeak nahiago du dirua arropa eta kapritxotan gastatu janaritan baino”
Eva Arguiñano –
Eva Arguiñano (Beasain, 1960) gozogintzaren mundura ia kasualitatez iritsi zen. Bere anai Karlosek ireki berri zuen jatetxeko sukaldean hasi zen, eta pastelgilea ordezkatzea tokatu zitzaion. Hala, postreak egiten hasi zen, ezertxo ere jakin gabe. Baina denborarekin, teknika hobetzen joan zen, gozogintza bokazio bihurtu arte. Karlosen jatetxeko gozogintza nagusi izan da eta telebistan ere ikusi izan dugu anaiarekin batera zein bakarka. Egun, Zarauzko Aiala ostalaritza eskolan dihardu irakasle gisa.
1. Nola sortzen dituzu postre berriak?
2. Munduko zein gozogintza duzu gogokoen?
3. Irudiaren esklabo bizi garen garai honetan, postreak eta gozoak baztertzeko eta gauza txartzat hartzeko joera dute askok. Zer esango zenieke?
4. Gozoak prestatzeko garaian, nola orekatzen duzu “gozoaren” eta “osasuntsuaren” arteko balantza?
5. Nolakoak dira gozogintza industria eta etxeko gozogintza?
6. Eta kaleko gozotegietako produktuak?
7. Kalitate kaskarreko produktu horiek guztiak, dirua aurreztearren eginak dira. Zer eragin du horrek?