Asteburu honetan: Patata errioxarrak

Asteburu honetan: Patata errioxarrak

Patata errioxarrak edo patatak errioxar erara asteburu honetarako. Patata jaten inor ez omen da nekatzen…  On egin!

.

Patata errioxarrak

Osagaiak:

  • 0,5 kg patata (ez dute zertan Errioxakoak izan beharrik ;-))
  • oliba olioa 4 goilarakada
  • 4 txorizo, bana, alegia. (Luzeetakoa bada, zatitu eta kito)
  • ardo txuri kopa bat
  • tipulina bat
  • 2 baratxuri hortz
  • piper gorri edo pikilloak
  • pipermin gozoa
  • ura

 

Errezeta:

  1. Lehenbizi, barazki guztiak txiki egin. Asteburu honetan: Patata errioxarrakTxorizoa nahi bezela zatitu eta patatak zuritu eta “kaskatu”.
  2. 4 oliba olio koilarakada berotzen ipini eltze batean.
  3. Tipula eta baratxuria erregosi kolorea aldatzen duten arte. Orduan, txorizoa eta piperra gehitu, minutu batez erregosi eta patata bertara igaro.
  4. 2 minutuz guztia erregosi su ertainetan.
  5. Pipermina, ardoa, gatza gehitu eta urez estali. Sua handitu eta irakiten hasten denean, 25 -30 minutuz su ertainetan egosi.
  6. Zerbitzatu.

 

Kasu!

Patata “kaskatzearekin” salda loditzea errazten da. Hala ere, urtsuegoa geratu bazaizu, desegin pare bat patata zati sardexkarekin eta nahastu saldari, lodi dadin. On egin!

Asteburu honetan:

errezeta gehiago…

Asteburu honetan: antxoa frijituak

Asteburu honetan: ganbak baratxuritan

Asteburu honetan: Patata errioxarrak

Amatxoren altzoa utzi duzu eta abandonaturik sentitzen zara. Lasai, ez izutu, sukalde zintzo eta garbia, zopa eder bat, entsalada bikain bat, esneki goxo bat… horrelako gauza xume bezain zailak aurkituko dituzu PAGOTXA RZtegian. Etxean egiteko aproposak denak!