Elikadura, berrikuntzarako aukera-eremua Jardunaldia urriaren 27an
Elikaduraren balio kateak euskal ekonomian ez ezik, osasunean eta lurraldearen egituraketan ere izugarrizko impaktua du eta enplegu guztiko %12ko arduraduna da. Datorren Innobasqueren Asteartean, urriaren 27an Donostian izango dena, kateko estadio bakoitzeko elikadura berrikuntza eredu onak jakinaraziko ditugu.
…
Elikaduraren alorrak Euskadin balio erantsi gordinaren (BEG) %8,9 da, eta enplegua ematen die zuzenean 114.149 pertsonari (guztien %12). Gero eta nabariagoa den pisu erlatiboarekin, bere eragina ekonomian, gastronomian eta kulturan, osasunean edo lurraldearen egituraketan ere sumatzen da.
Sektore ekonomiko gisa, elikadura balio-kate batean egituratuta dago, eta hor posible da berrikuntza bere lau estadioetako bakoitzean: ekoizpen, elikadura-industria, sukaldaritza eta merkataritzan.
Innobasqueren Astearte honetan jardunbide berritzaileak ezagutaraziko dira elikaduraren balio-katearen mailetako bakoitzean: Iratxe baserrikoak ekoizpenaren eraldaketa-proiektua erakutsiko du, arrautza ekologikoa ekoiztera eraman duena; produktu berritzaileak Azti-Tecnalia, Azaro Fundazio eta Leartiker-en ikerketa-lanetatik abiatuta; ostalaritza-negozioetarako joerak; eta “Eroski zurekin” negozio- eta denda-eredua, Elorrioko kooperatibak ezarri berri duena.
Jardunaldi hau “Innobasqueren Astearteak” topaketen barruan kokatzen da; ekinbide honekin Innobasquek berrikuntzaren protagonistei dei egiten die, hilero, dibulgazio-foro ireki batera, euskal berrikuntza jendearen, erakundeen eta hedabideen begiradapean jartzeko.
…
…
Innobasqueren astearteak: Elikadura, berrikuntzarako aukera-eremua
DEIALDIA:
ANTOLATZAILEA: Innobasque, Berrikuntzaren Euskal Agentzia
GAIA: Jardunaldia: “Elikadura, berrikuntzarako aukera-eremua”
EGUNA: 2015eko urriaren 27a, asteartea
ORDUA: 12:00-13:30
LEKUA: Tecnalia – Mikeletegi pasealekua, 2. DONOSTIA
PARTE-HARTZAILEAK:
Eduardo Bizkarra, pastelgilea Bizkarra Okindegi eta Gozotegian
Iratxe Martínez, Iratxe baserriaren jabea
Taig Mac Carthy, Gïk Ardo Urdinaren sortzailea
Iñigo Cojo, BCC Innovation-eko chef ikertzailea
Elena Urdaneta, Basque Culinary Center-eko I+G zuzendaria
Carmen Geldenzu, Eroskiko Denda Formatuen zuzendaria
Malen Sarasua, Leartiker-eko ikertzailea
Rogelio Pozo, Azti-Tecnaliako zuzendari nagusia
Txema Villate, Innobasqueko zuzendari nagusia
IN NO BASQUE ? of course, zenbat txiringito aza bakoitzeko..