Asteburu honetan: Rabu
Asteburu honetan: Rabu –
…
Osagaiak
- zezen buztana / gisatzeko haragia
- baratxuriak
- olioa
- 2 azenario
- patatak
- ozpin apurtxo bat
- tipula bat
- irin goilarekada bat
- 2 tomate goilarekada
- ardo zuri apurtxo bat
- ura (edo salda)
- ilarrak
- perrexil apur bat
…
Errezeta
- Zezen buztana zatika edo gisatzeko haragia moztu zatitxoetan eta frijitu baratxuriak dauzkan oliotan.
- Utzi presio eltze batean.
- Gehitu bi azenario eta patata batzuk zatitxoetan moztuta, baita ozpin tanta batzuk ere.
- Haragia frijitzeko erabili den olioan doratu xehetutako tipula bat, eta ondoren su eztitu irin goilarekada batekin eta baratxuri xehatuarekin; jarraian gehitu bi tomate goilarekada eta ardo zuria.
- Bota salda edo ura, eta ondoren nahastu haragiarekin.
- Nahi bada perrexil apur bat ere.
- Azken momentuan jarri ilarrak.
- Presio eltzean prestatu ordu erdiz.
…
Kasu!
- Kazola batean egin nahi izanez gero, ordu térdiz utzi egosten.
- koñak apurtxo bat ere gehitu ardoarekin nahi baduzu.
Amonaren etxeko neurriak
- Kafe koilarakada bat 5 gr.
- Postre koilarakada bat 10 gr.
- Zopa-ontzi koilarakada 15 gr.
- Kafe kikara bat 100 gr.
- Katilukada bat, 250 gr.
- 20 gr gurin, pospolo kaxa baten baliokidea da.
- 100 gr gazta, tabako kaxatxo baten baliokidea da.
- Tomate estandar batek 100 gr. inguru pisatzen ditu.
- Tamaina estandarreko 4 patatak 500 gr. inguru pisatzen dute.
- Laranja estandar batek 200 gr pisatzen ditu.
- Behatz loditik hatz erakusleraino iristen den azenario batek 50 gr. inguru dauzka.
- Lekale eskukada batean 20-30 gr bitarte daude.
- 100 gr irin 5 koilarakada dira.
- kg 1 ogi 3 ogi handi dira.
…
Akaso!
Urdulizko txapelketan ezin hobeto aritzeko, Roberto Etxebeste, Iruñeko Larraina jatetxeko sukaldariak, zezen-buztana pausoz pauso nola egin behar den hemen…
Errezeta gehiago …
Asteburu honetan: Haragi xerra eta baratxuri ogitartekoa errezeta
…