Asteburu honetan: Masusta edari gasduna
Asteburu honetan: Masusta edari gasduna –
Frexko gogoz bazabiltza hona beste edateko RZ azkar bat zeurekin uda honetan konpartitzeko, Masusta edari gasduna RZ hemen gaur dakarkizuguna, denak txundituta uzteko, ligatzekoere bai… Segi gozo, segi fin eta on egin! 🙂
Masusta edari gasduna
…
Osagaiak
- Masustak, eskutada eder bat
- Limoi erdiaren zukua
- Gaseosa botila bat, hotz-hotza
…
Errezeta
- Baso-irabiagailu baten ontzian masustak eta limoiaren zukua sartuko ditugu. Indar bete-betean irabiatu beharra dago pure ilun ongi krematsu eta pikorrik gabea egin dadin.
- Gaseosa pixka bat gehituko dugu purea egiten laguntzeko eta irabiatzetik geldituko gara.
- Estalkia ireki eta gainerako gaseosa gehitu, fruta-purearekin nahas dadin.
- Azukre edo sakarina pixka bat ere gehitzen ahal diogu, are gozoagoa izatea nahi badugu.
- Edukia izotz asko sartutako pitxer batean isuri eta ahalik lasterren zerbitzatu.
…
Kasu!
Masusta gorriak edo beltzak zeure gustura. Pitxerrean menta hostoren bat edo berbena limoi-usainaren hostoren bat sartzen badugu, edaria askoz goxoagoa egongo da.
Masusta edo martxuka basa fruitu izena da, bi genero desberdinetako landareek ematen dutena: Morus (masustondoak) eta Rubus (lahar edo sasiak). Bi generootako fruituek itxura eta zapore oso antzekoa dute.
…
Akaso!
Azken Pottoki Masusta
Masusta edari gas duna
Errezeta gehiago …
…