Asteburu honetan: Zapo, kuia txiki eta txanpiñoi brotxetak RZ
Asteburu honetan: Zapo, kuia txiki eta txanpiñoi brotxetak –
Asteburu honetan arrainak RZ sailtxoa bukatzeko zapo, kuia txiki eta txanpiñoi brotxetak RZ polit hau dakarkizugu. Iker Markinezen «Euskal sukaldaritza praktikoa» bere liburuko beste RZ goxo eta erraz bat. RZ polita eta jolaserako aproposa, denak txundituta uzteko primerakoa, lagunekin gozatzeko, ama eta izeba bisitan datozenerako, ligatzeko… Segi gozo, segi fin eta on egin! 🙂
…
ZAPO, KUIA TXIKI ETA TXANPIÑOI BROTXETAK
…
Osagaiak 4 pertsonentzako:
- Itsas zapo bat
- Kuia txiki bat
- 200 g txanpiñoi
- Hiru baratxuri ale
- Cherri motako zortzi tomate
- Gatza
- Oliba olioa
- Ozpina
- Perrexila
- Brotxetak egiteko lau makil
Errezeta
- Lehenik, zapoa garbitu, eta hezurra kenduko diogu. Behin hori eginda, lau zatitan banatu dugu; eta, gero, zati bakoitza beste lau zatitan moztuko dugu.
- Kuia txikia ere lau zatitan banatu, eta, ondoren, zapoaren tamaina beretsuko hainbat zatitan moztu.
- Txanpiñoi bakoitza erditik edo hiru zatitan moztu, tamainaren arabera. Jarraian, frijitu aurretik, brotxeta guztiak osatuko ditugu, ondoren azalduko den moduan.
- Lehenik, txanpiñoia jarri; ondoren, zapoa; eta, gero, kuia txikia.
- Horrela hiru aldiz egin makil bakoitzean.
- Tomateak garbitu, eta erditik moztu. Zartagin batean oliba olio zurrusta bat bota, eta gehitu baratxuri aleak. Gorritzean, tomateak gehitu, frijitu eta ontzi batera atera. Ontzira, ozpin pixka bat, gatza eta oliba olio zurrusta bat bota, baita perrexil xehatua ere.
- Brotxetak frijitzeko, zartagin zabal bat edo plantxa erabiliko dugu. Garrantzitsuena ondo-ondo berotzea da. Beraz, oso beroa dagoenean, brotxetak jarri, gatza eta olio zurrusta gehitu, eta hiru bat minutuz eduki alde bakoitzetik. Ondoren, erretilu batera atera, eta tomate oliozpinez ongi busti.
…
Kasu!
Garrantzitsuena zartagina ondo-ondo berotzea da. Beraz, oso beroa dagoenean, brotxetak jarri, gatza eta olio zurrusta gehitu, eta hiru bat minutuz eduki alde bakoitzetik.
Iker Markinez ormaiztegin KUKO Jatetxeko sukaldaria…
…
Akaso!
Aspaldiko partez urruneko amama eta aitxitxari bixita…. Arrain erre RZ goxoenaren prestakuntzaren bideoa.
…
eta postrerik nahi badek, intzak hik ! Argiñano eta Berasategiren superRZk!
Zapo, kuia txiki eta txanpiñoi brotxetak RZ
Errezeta gehiago…