Asteburu honetan: Patata gozo betea
Asteburu honetan: Patata gozo betea –
Asteburu honetan Patata gozo betea RZ dakarkizugu. Batata edo patata gozoa (Ipomoea batatas) konbolbulazeoaren familiatik datorren barazki bat da, azala hartsua eta horixka edo laranja kolorekoa. Karbohidrato asko ditu barazki honek, eta 0,5 eta 3 kilogramo artean pisatu dezake. Denak txundituta uzteko, ama eta izeba bisitan datozenerako, ligatzeko ere bai agian…
Segi gozo, segi fin eta on egin! 🙂
Osagaiak
- Batata edo patata gozoa
- Tipula
- Perretxikoak/txanpiak
- Atuna (lata 1)
- Gatza
…
Errezeta
- Batata azal eta guzti uretik pasa garbitzeko eta lehortu ondoren, laban zorrotz edo sardexka batekin zulatu. Gatza apur bat hartu eskuetan eta batata igurtzi. Oliba olio pixka bat hartu eskuetan eta berdina egin.
- Labea prestatu eta berotzen denean batata sartu eta 200 gradutan 45 min labean eduki. Batataren tamainaren arabera 5-10 minutu gehiago eduki beharko dugu barruan.
- Batata labean egiten den bitartean, tipula txikitu eta olio bero pixka batean biguntzen jarri. Honi perretxikoak txikituta bota eta nahastu egin arte. Azkeneko momentuan atuna bota eta nahastu.
- Batata eginda dagoenean, platerean jarri eta erditik ebaki. Bi aldeak harrotu eta gainetik bota zartagian egin dugun nahasketa.
- On egin!
Kasu!
Alternatiba bezala, atuna beharrean oilasko zatiak (aldez aurretik frijituta), edo/eta gazta birrindua erabili dezadezu. Erabat beganoa egiteko adibidez, hirugarren berdura bat txikitu eta gehitu tipula eta perretxikuei.
…
Akaso!
Boniato relleno de verduras, jamón y queso // Cocina de Karlos Arguiñano
Patata gozo betea
Asteburu honetan: Patata gozo betea