Sushia jaten ba ote dakigu?
Sushia jaten ba ote dakigu? Sushia bera arte bat da, bai elaborazioa, bai jateko prozesua edo protokoloa. Baina guk ezer gutxi ei dakigu hontaz, perretxikoak bezala sortu zaizkigun hamaika jatetxe japoniarrei erreparatuz gero behinik behin. Edozeinek saltzen dizu sushia, arroz bolatxo hutsak eginez. Munchies kate gastronomikoko kideek jaki japoniar hau egoki nola jan azaltzen duen bideoa argitaratu dute.
Nola jan Sushi-a?
Sushi jatetxeak Euskal Herrian
Bada zenbait jatetxe Euskal Herrian, Munchies-eko bideoarekin ikasitakoa praktikan jarri ahal izateko. Hemen uzten dizkizut batzuk. Berririk proposatu nahi bazenu bota iruzkin bat!!
Sushi Artist (Bilbo)
Poza lizentziatuaren kalea, 50
webgunea: http://www.sushiartist.es/
Sumo (Bilbo)
Poza lizentziatuaren kalea, 39
webgunea: Sumo-Tripadvisor
Fugu (Getxo)
Evaristo Churruca kaia 2 Lonja, Plaza Del Puente Colgante
webgunea: http://www.fugulasarenas.com/
Elosta (Donostia)
Colon Pasealekua 41webgunea: http://www.elostarestaurante.com/
Kenji Sushi Bar (Donostia)
Kale Nagusia 4
webgunea: Kenhi Sushi Bar (Facebook)
Sushi Cube (Baiona)
6 rue Port de Castets
webgunea: http://www.sushicube.fr/
Gasteizen ‘Sushimore’ (http://www.sushivitoria.com/) daukagu: etxera eramateko sushia da. Ondo dago baina askoz hobeagoa da ‘Río de Oro 1’ txinatarran jartzen duten sushia (http://www.just-eat.es/restaurants-riodeoro1/menu).