Asteburu honetan: Txokolate moussea

Asteburu honetan: Txokolate moussea >

pagotxa errezetak

Asteburu honetan, beste postre goxo bat, RZ erraza, ama eta izeba datozenerako, denak txundituta uzteko edo ligatzen laguntzeko moduko horietakoa. Gozatu eta on egin! Banana split, arrozesnea, oreo gaztapasteltxoak, dagoeneko hainbeste postre eta gozo pasatzen hasia zarela zuk ere badakizu, ez dira egunero jatekoak aizu… 🙂

Txokolate moussea

Txokolate moussea

Asteburu honetan: Arrozesnea  >

Osagaiak:

  • 300 g txokolatea ilun, kalitate onekoa
  • 2 arrautza eta 2 gorringo
  • 5 koilarakada azukre
  • Litro erdia esnegain, harrotua
  • Xorta bat ron

…

Txokolate moussea

Arg. Javier Lastras

Errezeta:

  1. Ontzatan moztu eta gopor batean sartuko dugu mikrouhinetan, indar apalenean, ur dadin.
  2. Bitartean, hagaxkaz joko ditugu, beste gopor batean, gorringoak eta arrautzak 3 koilarakada azukrearekin, orea loditzen eta zuritzen hasia dela sumatu arte. Gainera, beste 2 koilarakada azukreak erantsiko dizkiogu tinko harroturiko esnegainari.
  3. Urtu ondoren erantsiko diogu txokolateari rona, xorta bat.
  4. Azukrearekin jotako arrautzekin nahasiko dugu.
  5. Gomazko espatula batez erantsiko diogu ondoren ore hau esnegain harro azukreztatuari, goitik behera leunki nahasiz, moussea ahalik eta harroena izan dadin. Ez azkar jo, esnegain harrotua apal ez dadin.
  6. Goporretan edo portzelanazko pote txikitan banatuko dugu nahastura, eta ongi tapatuta edukiko ditugu hozkailuan, jan aurretik.

…

Kasu:

Gailetaren batekin lagun dezakezu postrearen aurkezpena, Tolosako teilak eta zigarretak ezin aproposagoak.

Gozatu eta on egin!

Errezeta gehiago…

Asteburu honetan: intxaur eta txokolate browniea

Jogurt krema fruitu gorrien marmeladaz

Asteburu honetan: Txokolate moussea >

Amatxoren altzoa utzi duzu eta abandonaturik sentitzen zara. Lasai, ez izutu, sukalde zintzo eta garbia, zopa eder bat, entsalada bikain bat, esneki goxo bat… horrelako gauza xume bezain zailak aurkituko dituzu PAGOTXA RZtegian. Etxean egiteko aproposak denak!