Euscaldun cocinera: zopa Condé erara
Beste zopa zahar bat. Zer arraio ote dira eltzeilarrak?
Çopa à la Condé.
Egosarazten dituçu eltce batean asesonaturik ilhar biribilac edo eltceilharrak. Purea eguiten duçu eta berriz suan eçartzen tipula frituarekin garstatceco edo flambatceco. Picaçatçu ogui ttipi batçu, burran edo urinian fritatceco; eçaratçu supierian, eta pureari eman ondoan cullera bat sucre, ichuraçu bero-berua oguien gainerat eta cerbitçaçaçu.
(Egosarazten dituzu eltze batean gatz-piperturiko eltzeilarrak (?). Purea egiten duzu eta berriz sutan jartzen tipula errea gainetik botatzeko. Pika itzazu ogi tiki batzuk gurinetan frijitzeko; ezarri zopontzian eta pureari nahasi koilarakada bat azukre. Isur ezazu bero-beroa ogien gainera eta zerbitza ezazu).