Pelmadaren amaiera (edo)

Arrazoi ezberdinak egon daitezke sukalde errezetategi bat egiteko. Guk bi arrazoi nagusi izan ditugu errezeta liburu bat egiteaz gain, hauek sarean jartzeko. Nire arrazoia zera zen, batez ere, kozinan nenbilela beti erdal liburuetara jo beharra izaten nuela eta amorrazioz betetzen ninduela horrek. Nire kide David de Jorgerena, ostera, ezberdina izan zen: Gabon bezpera hauetan, batez ere, haren telefonoak ez zuen edukitzen atsedenik: “nola egin behar ditut langostinoak plantxan?”, “zenbat denbora jarri behar da kapoia labean?”, “barraskiloak nola izutzen dituzu?… Kokoteraino geunden biok, eta hala idatzi genuen SUKALDEAN liburua, mila eta ehun errezeta on baino gehiagorekin. Orain, ostera, sukaldean.com egin dugu. Hala ere, neu naiz testigu, telefonoak txirrin dagi edonoiz: “otarraina nola egosten da?”, “konfitak zenbat denbora behar du?”… Hori bai, orain erantzun berak kontu guztietarako balio du, nola barazkientzat, hala arrain edo galeperrentzat: “begira ezazu sukaldean.com!”. Eta kitxo.

header.jpg

ALUA MUNDUA ! Idazlea, kazetaria, gidoigilea, blogaria... Euskaldunon Egunkaria eta ZuZeuren sortzaileetakoa. ETBn hamaika saio zuzendu eta aurkeztutakoa. (Argitaratutako Liburuak)