Asteburu honetan: Amamaren berakatz salda

Amamaren berakatz salda parranda osteko RZ bikainena

Asteburu honetarako amamaren berakatz salda, parranda osteko RZ bikainena. RZ hau, munduko xinpleena, ez da lau lagunentzat, bakar batentzat baizik. Sagardotegiak edo dena delakoak direla, urdaila triste, ondoezik edo bihotzerreaz gaudenean hartuko dugu salda hau. Ajeak jota gaudenean, beraz. Ez du huts egingo. Literalki, on egin!

Amamaren berakatz salda

Asteburu honetan: Amamaren berakatz salda

Argazkia: David Pursehouse

Amamaren berakatz salda
BERAKATZA Andrés Nieto Porras cc-by

Osagaiak:

 

Errezeta:

  1. Eltze txiki batean, ura jarriko dugu egosten, berakatz ale birekin.
  2. Irakiten utziko dugu, borbor handian, bost-zazpi minutuan.
  3. Sua itzali, gatza eman, zorrotada on bat olio isuri eta ahalik eta beroen hartuko dugu, mingaina erre gabe.

 

Kasu!

Ogi zatiak erantsi ahal izango ditugu, zopa moduan jateko. Ohitura zaharra da salda hau hartzerakoan (nahi gabe) mingaina erretzea, baina tradizioa errespetatzeagatik ere egin dezakezu, hala nahi izatera.

Ez horregatik!

Asteburu honetan: Amamaren berakatz

Errezeta gehiago…

Pizza, tomate, mozzarela, albaka eta antxoilekin

Ganbak baratxuritan

Asteburu honetan: Amamaren berakatz salda parranda osteko RZ bikainena

Amatxoren altzoa utzi duzu eta abandonaturik sentitzen zara. Lasai, ez izutu, sukalde zintzo eta garbia, zopa eder bat, entsalada bikain bat, esneki goxo bat… horrelako gauza xume bezain zailak aurkituko dituzu PAGOTXA RZtegian. Etxean egiteko aproposak denak!