Joxemari Arbelaitz: “Sukaldarien polemikan, denak irabazle”

Joxemari Arbelaitz: “Sukaldarien polemikan, denak irabazle”

Joxemari Arbelaitz

Joxemari Arbelaitz sukaldari familia handi bateko seme da: Oiartzungo Zuberoa jatetxeko ezpalekoa. Maixu-maistra ezinobeak izan zituen ama-izebak eta anaia Hilario. Baina urteak dira sorlekua utzi eta Donostiako Miramon parkean Arbelaitz jatetxea gidatzen duela. Goi mailako sukaldaritza landu bezain pertsonala egiten dihardu azken urteotan eta Michelin izarra eman zioten horregatik. Handienei eztul egiteko moduko maila da berea, baina nekez aurkituko duzu sukaldez kanpoko zaratetan. Berari galdetu diogu zer iritzi daukan Restaurant zerrenda dela eta euskal sukaldarien artean gertatu den kalapitaz.

1- Zeintzuk dira zuen munduan dauden sari eta aipamen nagusiak?

2- Nola daude araututa?

3- Zer garrantzi dute dute zuen ofizio eta negozioetan?

4- Zein da zuretzat garrantzizkoagoa, Michelin izarra ala Restaurant zerrendan agertzea?

5- Sukaldari batzuk ez ote dabiltza sukaldeetatik urrutitxo?

6- Nola dakusazu Restaurant zerrendarekin aurten gertatutakoa?

7- Zisma dago euskal sukaldarien artean?

8- Nolakoa behar du izan sukaldariak?

ZuZeuko erredakzioko kazetariak eta editoreak gara.

Zer duzu buruan “Joxemari Arbelaitz: “Sukaldarien polemikan, denak irabazle””-ri buruz

  • Izan nuen gizon honi elkarrizketa egiteko aukera bere garaian, eta orduan hartu nion kategoriako itxura bera hartu diot orain ere. Honek bai fundamentua. Eta euskara, ezin jatorragoa.